Home
Nieuws
U en de club
Agenda
Volgende Tochten
Inschrijvingsformulieren
Fotoalbum
Videos
Laatste Infoclub
Contact
Site Map
Update
En Français
DE 4x4 FESTIVAL CLUB | Welkom
In het teken van de familiale en touristische tocht

 

Nieuws


Een woordje uitleg


Wat gaat de tijd snel! De eerste vier uitstappen zijn al achter de rug en we zijn volop bezig met de volgende voor te bereiden die ook al voorbij zal zijn wanneer U deze info club ontvangt. Om het begin van het jaar af te sluiten rest er ons nog enkel zorg te besteden aan de reis naar Polen.

We wensen van dit “woordje uitleg” gebruik te maken om wat dieper in te gaan op de sfeer die jullie creëren tijdens onze samenkomsten.
Of het nu tijdens de Ourthe-Amblève is, waar we met velen zijn, of ter gelegenheid van onze activiteiten op het terrein of in het buitenland, waar we dan weer meer “als een familie” samen zijn, wat een plezier om jullie telkens te mogen ontmoeten.
Bij de Ourthe-Amblève zijn we geroerd door het plezier dat jullie beleven om mekaar, na de lange winter terug te zien. De glimlachen, de pret, de omhelzingen, de anekdoten na al die maanden zonder contact, allemaal elementen die bijdragen tot het creëren van de sfeer waar we zo van houden. Deze hartelijkheid voelt men nog sterker tijdens de maaltijden op het speelterrein. Meer intiem maar daardoor ook aangenamer.

Onze club blijft groeien en voor enkelen, is ons vervoegen iets totaal nieuw.
We denken, afgaande op de commentaren, dat de integratie goed verlopen is.
Ja, we zijn geen club die de grote uitdagingen zoekt, wat ten andere met de dag moeilijker en moeilijker wordt, maar één die zich wel toelegt op mooie ritten. De woorden van één van de nieuwe deelnemers “ik heb nog nooit de Elzas op deze wijze ontdekt: het was schitterend” laten ons geloven dat we ons doel bereiken.

Wat de toekomst betreft. Boubou is naar Polen geweest om de uitstap van juli te verkennen en alles lijkt in orde dus… het gaat daar allemaal naar wens verlopen.

Helaas, ten gevolge van te weinig inschrijvingen, zijn we verplicht om de uitstap “Gallo-Romein” te annuleren. Maar het betreft gewoon uitstel.

Oh ja, zoals gewoonlijk, vergeet niet uw lidkaart te vernieuwen. Kleine herinnering, deze kaart is verplicht voor de uitstappen in het buitenland.

Een beetje indiscreet


De eerste uitstap van het jaar vertrok bij ‘Chez Georges” in Comblain-au-Pont (en kwam ergens anders aan). Omdat we op een ambtenaar gestoten zijn, een “Pietje (Mieke) Precies”, en om tot een vergelijk te komen, werden we voor het vertrek verplicht een “verbinding” in te leggen zoals bij grote evenementen (rally’s, of de Ronde van Frankrijk). Toen ze D’Jo vertelde dat hij een officiële toelating van de MET (Ministerie van Uitrusting en Transport) moest hebben om de Nationale weg als verbinding te gebruiken, heeft hij bijna zijn telefoon ingeslikt! We gaan hier niet meer over vertellen want het schijnt dat hij hem bijna twee keer ingeslikt heeft.

De rondrit is evenwel heel goed verlopen en de samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos en de lokale autoriteiten is steeds positief. De afsluiters zijn wel wat later dan voorzien terug binnengekomen zodat we dachten dat ze de weg verloren waren; hm, hm… dat was inderdaad het geval: ha ha ha!

We hebben ook vruchteloos gewacht op een deelnemer die zonder een woord te zeggen, naar huis gereden is. AUB, verwittig ons. Het vermijdt dat we ons onnodig zorgen maken.

De “uitspattingen” op de terreinen van Recht en Bertrix, die dit jaar allebei zijn kunnen doorgaan waren fantastisch. In Recht, waar de sneeuw een paar dagen eerder gesmolten was, was het terrein heel nat en heel vettig. Een echt plezier voor de liefhebbers van modder. Een nieuwe traiteur voorzag ons van een lekker en overvloedig maal.

Marc, die voor de eerste keer bij ons was, had zijn dochter meegenomen. Ze heeft haar hart opgehaald in zoverre dat ze haar broer heeft gemotiveerd voor Bertrix. Ze zijn daar dus “als familie” naar toe gekomen. De twee jongeren hebben beslag gelegd op het stuurwiel. Papa had dus geen geluk en zal nog een keertje moeten terugkomen om zelf wat te kunnen rijden.

Te Bertrix hebben we kunnen genieten van een schitterende lentedag. Op slag, maaltijd buiten met de verhuis van het ganse meubilair. Om te eten niet om het te stelen Mevrouw Mazy!

Ten gevolge van professionele zorgen heeft onze vriend Bernard vele vergaderingen en kan ons dan ook niet vergezellen noch tijdens de Vuurtorenroute, noch voor de Sudeten. We zullen hem zeker op het einde van het seizoen terug zien met een nieuw rijtuig. Hij heeft afscheid moeten nemen van zijn Hilux (Toyota… oef, eentje minder voor de jeepmen).

Onze eerste uitstap in het buitenland, in de Elzas, is goed verlopen. Er was wat paniek tijdens de voorbereiding want de hoteluitbater had niet al onze opties open gehouden. We werden dan verplicht een ander onderkomen te zoeken. Op internet zijn de foto’s niet altijd representatief en de maaltijden kan men niet proeven… dus een beetje stres. Uiteindelijk, niets op aan te merken. D’Jo had de doortocht door Ribeauvillé behouden in de rit omwille van de schoonheid van het dorpje. Maar op een zonnige zaterdag barstte het van het volk… nooit meer. Voor de wijnproeverij wachtte Aline ons deze keer op in open lucht aan de voet van het Kasteel van Haut-Koenigsbourg. Een waar genot zowel wat de wijnen betreft als het landschap.

De 4x4 Festival club.

Chaussée de Battice, 5 || 4607 Berneau || Belgique ||Tél: +32(0)4 374 22 01 || GSM: +32(0)475 89 63 68 || 4x4festival@skynet.be
Home | Nieuws | U… en de club | Agenda | Volgende Tochten | Inschrijvingsformulieren | Fotoalbum | Videos | Laatste Infoclub | Contact | Site Map | Update
Laatste update van de pagina op