Home
Nieuws
U … en de club
Agenda
Volgende Tochten
Inschrivingsformulieren
Fotoalbum
Videotheek
Laatste Infoclub
Contact
En Français
DE 4x4 FESTIVAL CLUB | Welkom
In het teken van de familiale en toeristische tocht

 

NieuwsEen woordje uitleg

Oef… We zijn weer vertrokken. Inderdaad, we reden de Ourthe-Amblève rit en met dank aan de zon verliep deze uitstap goed. We kenden ook geen enkel routeprobleem. We hebben er lang op gewacht. Eindelijk hebben we deze rit kunnen realiseren.
Vervolgens hebben we ons kunnen amuseren op het domein in Bertrix en als we mogen voortgaan op de commentaren ook tot groot plezier van de deelnemers.

Om ons programma verder te realiseren zijn we nu volop onze uitstap naar Frankrijk aan het voorbereiden.

De vuurtorenroute staat op punt, is verkend, de nodige reservaties gedaan. Er resten ons nog enkele details te regelen en dan “klaar”.

Wat de Jura betreft, missen we, zoals in de vorige info-club reeds aangegeven, nog één of twee voertuigen. Bent U geïnteresseerd of wenst U deel te nemen, laat het ons snel weten want de dagen vliegen voorbij. Het zou ons veel pijn doen indien we deze prachtige uitstap zouden moeten annuleren.

Tijdens de Paasvakantie bezocht Boubou Polen. Ook voor deze uitstap zijn de voorbereidingen goed gevorderd. Zijn indrukken vindt U onder de pagina “Een beetje indiscreet”.

We denken uiteraard reeds aan het vervolg van ons programma voor het tweede semester. De rondritten Philippeville en Berneau in België en de Romeinse en Wapenstilstand in Frankrijk.

Voor de laatste heeft U nog wat tijd om Uw interesse of deelname kenbaar te maken. Wat de Romeinse betreft zouden we heel blij zijn om jullie interesse te kennen zodat we de nodige verkenning en het bezoek aan de verblijf kunnen inplannen.

Dat was het dan wat betreft de informatie met betrekking tot onze organisaties. De consequenties van de Covid-pandemie zorgen dit jaar nog steeds voor wat moeilijkheden, maar we zijn hoopvol dat het einde van de tunnel echt in het zicht is. We hopen vurig dat alles, zoals het liedje zegt, morgen beter zal worden.

Dank aan allen die hun bijdrage voor 2022 al overgemaakt hebben. Voor de anderen, aarzel niet om hetzelfde te doen. Het helpt ons om, in deze moeilijke tijden, het hoofd van de club boven water te houden.

Het clubleven


Een beetje indiscreet …

De deelname aan Ourthe-Amblève was weer overweldigend. Het doet ons altijd plezier om jullie aan het begin van het seizoen weer te zien. Altijd na de winter geeft de "club" familie ons een warm gevoel. Maar we zouden onvolledig zijn, indien we niet, met net zoveel plezier, de vele "nieuwe gezichten" zouden verwelkomen die we bij onze laatste evenementen mochten ontmoeten. Hopelijk hebben ze het heel plezierig gevonden.

Sommigen komen, anderen moeten ons helaas om ruimschoots gerechtvaardigde redenen verlaten. Tonton Luc meldde ons dat hij niet meer aan onze activiteiten zal deelnemen. We zullen naast zijn talrijke aanwezigheid, zijn goed humeur, zijn aandacht voor zijn vrouw, ook ons genoegen missen om enkele misverstanden uit te klaren. We betreuren eveneens het gemis aan Edith's humor en aquarellen. We zullen jullie allebei missen! Fijne pensionering!!!

De club- en opleidingsdag in Bertrix vond zoals gewoonlijk in een goede atmosfeer en met het nodige goede humeur plaats terwijl we in het veld onze stuurreacties op een juiste wijze leerden verbeteren.
Deze keer was D'Jo afwezig. Boubou en Nathalie namen het heft in handen. Boubou heeft gezegd: "Ik mis D'Jo." Het is altijd leuk om te horen dat de "oude" nog steeds nuttig is…
Zonder D'Jo, was het Nathalie die de barbecue voor haar rekening nam en natuurlijk is het galant van de mannen om hun hulp aan te bieden. Met Marquenterre in het geheugen konden de helpers het niet nalaten haar te vragen of ze gecontroleerd had of er geen stukjes bot in de worsten zaten. Het zijn toch schurken hé…
Dank aan de verschillende koks en Sabine voor hun bijdrage aan het succes van deze dag.

Boubou en Servais zijn op verkenning geweest in Polen. Wat een veranderingen!!!
In de afgelopen acht jaar werden veel wegen verhard (asfalt of kasseien), is het aantal verkeersborden toegenomen om het verkeer in het bos te regelen en zijn twee stopplaatsen opgevorderd om Oekraïense vluchtelingen te herbergen. Het was dus noodzakelijk om vervangende stopplaatsen te vinden (die net zo interessant zijn) maar vooral om het parcours grondig aan te passen.
Tijdens hun reis ontmoetten ze een eerste kudde van een twaalftal herten en hinden die hun pad kruisten en twee dagen later, een andere kudde, ongeveer dertig dieren verborgen in het struikgewas. Ook konden ze veel ooievaars, reigers en andere kraanvogels bewonderen.
In het open landschap ziet Boubou, honderd meter verderop, twee dieren waarvan de hoofden uit de vegetatie steken. Eens het voertuig is gestopt, denken ze dat het herten zijn die hen van veraf bekijken. Maar dan vliegen de dieren plotseling weg. Wees gerust, in Polen vliegen de herten nog niet…
Het waren zeearenden met witte staarten die met een spanwijdte van ongeveer twee meter, een majestueuze vlucht maakten.

Omdat ze zo enthousiast zijn over de aangebrachte wijzigingen, wensten ze dat het al juli was!!!

De 4x4 Festival club.Chaussée de Battice, 5 || 4607 Berneau || Belgique ||Tél: +32(0)4 374 22 01 || GSM: +32(0)475 89 63 68 || 4x4festival@skynet.be
Home | Nieuws | U… en de club | Agenda | Volgende Tochten | Inschrivingsformulieren | Fotoalbum | Videos | Laatste Infoclub | Contact